Брчанска Светосавска омладинска заједница и Амбасада Руске Федерације у БиХ приредиће у Брчком од 16. до 20. октобра Дане руског филма.

 

brcko

 

И овогодишња ревија најновије руске кинематографије, према речима председника СОЗ-а у дистрикту Брчко Теодоре Пантић, одвијаће се у градском Дому културе, где ће филмови бити приказани са почетком у 19.00 часова, а улаз је бесплатан.

 

«Ревија почиње пројекцијом филма `Бели тигар`, снимљеног по роману Иље Бојашова `Тенкиста`. Сутрадан, 17. октобра, љубитељи седме уметности биће у прилици да уживају у остварењу `Иди и гледај` које је на многобројним интернет-форумима оцењено као најбољи ратни филм снимљен у свету до овог времена», рекла је Пантићева новинарима.

 

Дани руског филма у Брчком биће настављени приказивањем филмова «Ми из будућности» и «Италијан», а на самом крају публика ће моћи да гледа кинематографско дело «Вор».

 

Према њеним речима, гост на овогодишњој културној манифеставцији,која постаје традиционална, јер се одржава шести пут заредом, биће аташе за културу у Амбасади Руске Федерације у БиХ Ана Ивљева.

 

 

РТРС

Тагови: ; ; ;