Демократски фронт (ДФ) ће доставити главном специјалном тужиоцу, Миливоју Катнићу информације којима располажу које, како тврде, указују на злоупотребе које за предстојеће изборе припрема Демократска партија социјалиста (ДПС).

 

medojevic

 

Функционер ДФ-а, Славен Радуновић, казао је да су за људе који долазе из иностранства, а немају пребивалиште у Црној Гори припремили формуларе за сваку од држава из које долазе потенцијални гласачи.

 

“Ми ћемо одмах након утврђивања чињеничног стања да су они учествовали на изборима користећи права која имају из пребивалишта у Црној Гори, обавестити надлежне органе у њиховим градовима становања у државама одакле долазе да су у Црној Гори гласали на основу права из пребивалишта”, рекао је Радуновић на конференцији за новинаре.

 

Он је додао да нико не може да има два пребивалишта. “Они ће аутоматски у тим државама да изгубе права која имају из боравка”

 

“Ово радимо да би заштитили слободну вољу оних грађана Црне Горе који живе у Црној Гори и који једини по Уставу имају право да одлуче о томе ко ће да води ову земљу”, поручио је Радуновић.

 

Он је казао да ће против тих људи и у Црној Гори покренути кривични поступак.

 

Функционер ДФ-а, Небојша Медојевић, саопштио је да тај политички савез располаже информацијама које су добили из врха ДПС да «припремају организовану крађу на изборима».

 

“Једна је линија крађе – искористити фантом бираче – оне који неће доћи на изборе, направити им лажне личне карте и са тим лажним личним картама треба да гласају људи који не живе у Црној Гори”, рекао је Медојевић на конференцији за новинаре.

 

Он је казао да им, према сазнањима ДФ, у фалсификовању личних карата, помаже «бугарска мафија специјализована за фалсификовање личних карата».

 

«Контакт је Веско Димитров Братко – како га они знају, а један човек из Подгорице, са Карабушког поља З.Џ. је курир и контакт који треба да обезбеди да се те фалсификоване личне карте допреме до Црне Горе”, казао је Медојевић.

 

Он је поручио да ће сва сазања која имају доставити главном специјалном тужиоцу, Миливоју Катнићу кога ће, како су навели, позвати да одмах покрене поступак и истрагу, похапси људе, обезбеди доказе и спречи груб напад на уставни поредак и регуларност избора.

 

Медојевић је навео да ће у име људи који живе у дијаспори и неће доћи на изборе бити анагажовано 2,5 до три хиљаде људи из Сјенице, Пазара, Гњилана, Тутина, Пећи.

 

“Који ће уз подршку оперативаца из Агенције за националну безбедност (АНБ) бити распоређени по бирачким местима, гласати у име бирача који сасвим сигурно неће доћи на изборе, а добили су позив и заменили су личну карту пре осам дана и уписани су у бирачки списак”, рекао је Медојевић.

 

Он је појаснио да ће неко фалсификовати личну карту, ставити другачије податке и друга лица у име фантома ће моћи да гласају.

 

“Акцију ће водити Центар АНБ-а из Бијелог Поља”, сматра Медојевић

 

Он је оценио да ДПС ових дана “масовно купује личне карте”.

 

“На несрећу ДПС-а, откупљивање личних карти иде јако лоше. Не могу да покупе ни приближно онолико личних карата колико би им требало да спрече победу демократских снага”, поручио је Медојевић.

 

Он тврди да оперативци службе државне безбједности планирају да у мајцама “ми или он” на дан избора, послијеподне изазивају намјерне инциденте.

 

“Да се возе по граду са заставама и да каменују Телевизију Пинк, сједиште ДПС-а и нападају њихове штабове и изазову више везаних инцидената, спријече бројање гласова и изазову ванредно стање како би се спријечило проглашавање побједе ДФ-а и остатка опозиције”, казао је Медојевић.

 

Он је навео да ДФ толико добро стоји на овим изборима да нема ни интерес ни план, ни идеју да изазиву било какве инциденте.

 

“Једино ко има интерес да изазове нестабилност и немире у Црној Гори, ко има ресурсе и мотиве је Мило Ђукановић уз подршку Душка Марковића”, оцијенио је Медојевић.

 

Он је истакао да ДФ има сва имена особа укључених у кривичне радње али их не износе да не би угрозили истрагу.

 

Како је навео, они су данас разговарали са шефом посматрачке мисије ОЕБС у Подгорици, Романом Јакичем кога су упознали са сазанањима са којим располажу о плановима ДПС-а.

 

 

 

Тагови: ; ; ;