Саопштење заменика команданта оперативне команде ДНР-а Едуарда Басурина:

 

 

«Данас је у току дана команда такозване украјинске «антитерористичке операције» покушала да се пробије кроз нашу одбрану у подручју између насеља Коминтерново и Лењинское. Због изузетно ниске обуке украјинских оружаних снага, јединица је у те сврхе користила плаћенике из Пољске и Грузије.

 

Под окриљем минобацачке ватре, групе плаћеника са по 30 људи су два пута покушале да из различитих праваца заобиђу и заузму наше позиције. Непријатељ је био приморан да одустане од својих планова и претрпео је губитке — више од 15 плаћеника убијено и 25 рањено.

 

Нажалост, било је губитака и међу нашим браниоцима. Два војника која су стала на пут непријатељу су погинула (из састава 9. пука — погинуо добровољац из Русије «Чељаб» и војник «Србин»), а рањено је још њих петоро.

 

Својим акцијама је украјински војно-политички врх још једном показао неспремност за решавање сукоба путем преговора и потврдио да само обмањује својим изјавама о наводној жељи за миром у Донбасу!

 

Захтевамо од руководства ОЕБС-а осуду акције украјинске команде по питању данашњих напада, као и злочине украјинске ДРГ када су 8. октобра два војника народне милиције ДНР-а погинула, а један заробљен.

 

Поред тога, треба напоменути да су све учесталији напади украјинске команде у овом региону, на југу Републике, у последњих неколико дана довели до смрти једног и рањавања 4 цивила!»

 

 

Извештај из Новорусије за 12.10. 2016 у целости можете прочитати ОВДЕ.

 

 

Тагови: ; ; ; ; ;