Српски тенисер приказао фантастичну партију у другом колу турнира у Кини и савладао Надала са 6:3, 7:6 (7:3)

 

viktor-troicki-3-670x456

 

Виктор Троицки је продубио кризу Рафаела Надала! Српски тенисер је у другом колу такмичења у Шангају савладао шпанског играча са 6:3, 7:6 (7:3).

 

Одиграо је српски репрезентативац готово без грешке, сервирао невероватно, погађао када је требало и остварио дефинитивно једну од најбећих победа у каријери.

 

Почетак првог сета и шест одиграних гемова су протекли мирно уз нешто већу иницијативу српског тенисера. А, онда је од седмог гема Виктор почео да игра маестрално, у наредна три је чак два пута одузео сервис Шпанцу и стигао до вођства у сетовима.

 

Феноменално је Србин наставио са сервисима и у другом сету, диктирао је темпо, није дозволио ривалу ни шансу све до осмог гема. Тада је имао мали пад у игри који је срећом решио врло брзо поново сјајним сервисима. Могло је све да буде готово који минут касније када је српски играч имао меч лопту, добро изграђен поен, а онда лаган ударац послао у мрежу. Тај потез није успео тако брзо да заборави, па је Рафа успео да дође до изједначења (5:5).

 

 

Одлучујући гем је започет са три мини-брејка од којих су два припала Виктору, да би српски играч одличним сервисима повео са 4:1. Надал је успео да освоји следећи, а онда је најлепши поен меча са чак 38 размена припао Виктору који је тако дошао на два корака до тријумфа. Један мини-брејк је Рафа вратио, да би српски ас прво снажно смечовао, а затим предивним ритерном дошао до победе — 7:3.

 

 

 

 

 

Извор

Тагови: ; ; ; ;