Разарач америчке морнарице био је мета неуспелог ракетног напада са дела територије Јемена који контролишу Хути побуњеници, који су у савезништву са Ираном, саопштили су амерички савезници. Јеменски Хути јуче су демантовали оптужбе да су извршили ракетни напад на амерички разарач Мејсон док је пролазио поред обала Јемена у Црвеном мору.

 

razarach-americhki

 

То је други такав инцидент у протекла четири дана, навели су званичници, преноси РТС.

 

Разарач УСС Мејсон, који се налазио у пратњи брода УСС Понс северно од залива Баб ел Мандаб, узвратио је на ракетни напад, у којем није погођен нити је претрпео било каква оштећења, навели су неименовани званичници.

 

Пентагон је јуче упозорио да је онај ко је овог викенда са обале Јемена испалио ракете на разарач америчке морнарице и бродове у његовој пратњи, «учинио то на сопствену одговорност».

 

«Свако ко покрене акцију, отвори паљбу на америчке бродове у међународним водама, урадио је то на своју одговорност», рекао је портпарол Пентагона капетан Џеф Дејвис на конференцији за новинаре, тоном који указује на припреме за могућу одмазду.

 

Јеменски Хути јуче су демантовали оптужбе да су извршили ракетни напад на амерички разарач Мејсон док је пролазио поред обала Јемена у Црвеном мору.

 

 

 

Тагови: ; ;