Американци су у сиријском рату прешли Рубикон вероватно бомбардовањем положаја војске Сирије код Деир ез-Зора, јер је то било обезбеђивање ваздушне подршке «исламској држави» која је била у налету. Међутим, сиријска војска се одржала и повратила позиције које је у првом налету противника морала да напусти, због чега су Стејт департман и Пентагон пожурили да саопште да је све то код Деир ез-Зора било грешка.

 

ruski-medved-i-kineski-zmaj

 

„То није била грешка, то је трагедија. Није тамо пала једна бомба. Тамо је остала спаљена земља. Погинуло је 62 људи, а 100 је рањено“, каже директор РИСИ Леонид Решетњиков у емисији „Руски одговор“ на ТВ Царград.

 

„Ми и САД у Сирији имамо различите циљеве. Ми желимо да повратимо јединсво Сирије, а он да је разбију и да сруше Асада. Они ради тога чине све и то веома дрско и агресивно. Треба имати у виду да Стејт департман, по свему судећи, не контролише Пентагон. Зато донекле можемо претпоставити да је Кери, када је закључивао споразум са Лавровим, веровао да ће од њега нешто бити“.

 

„Можемо са увереношћу говорити да се радило о испланираној акцији америчких генерала да се спаси «исламска држава» и да се нанесе удар по сиријској војсци.То није било само демонстрација силе Асадовом режиму, већ демонстрација силе Русији са поруком да треба да води рачуна да је ово њихова линија, да неће тек тако правити уступке и да ће реализовати своје задатке и остваривати своје циљеве. И, они су то и урадили. Тамо су практично уништили батаљон сиријске армије“.

 

„То је чисто фашистичка психологија. Знате оно лицемерно: Пољаци су напали на нашу радио-станицу па смо морали да започнемо рат који се, ето, претворио у Други светски. Приближно се и сада, заправо, то исто догађа. Американци имају разрађене шеме. Неки од њих заиста верују да Русија у Сирији прави нека зверства а од њих траже да одговарају за ситне грешке. Само, колико је већ грешака. У Авганистану, у Либији. Колико су они већ избомбардовали свадби, колико болница?!“

 

„За њих је сада тактика само једна: Напад је најбоља одбрана. Они су се наши у тешкој ситуацији. То је рањена звер која напада од јарости, од немоћи јер схвата да је сатерана у ћошак. У суштини, САД се тако понашају последњих неколико година. Они су заиста рањена звер. И на моралном, и на економском, и на војном плану. Они су систем који нестаје. Зато се и држе овако агресивно“.

 

„Апсолутно сам уверен, могу то са пуном одговорношћу да кажем на основу свог ранијег искуства, да Американци имају контакте са «исламском државом». Вероватно се ти контакти некада претварају у координацију. То не смемо никада сметнути са ума. То је типично амричка тактика. Они одржавају контакте са онима који су им тобоже непријатељи. Они се ничега не гнушају. То важи и за Талибане, и за сомалијске пирате, и за «исламску државу»“.

 

„Американци имају само један морал, а то је да је Америка испред свега. Све остало је испод достојанства. Зато сматрају да могу користити све што им иде наруку. Они су заинтересовани за спасавање своје земље, своје улоге газде у свету коју губе. Они ту своју слабост осећају боље него што је ми у Русији осећамо. Јер, они је изнутра осећају, схватају да губе ту улогу. Зато је за њих једини излаз да показују голу силу. Покажи силу, распали, удари, и можда ће непријатељ устукнути“.

 

Ката

Тагови: ; ; ;