У потрагу за посадом потонуле платформе на Криму су укључени бродови и авиони Црноморске флоте, изјавило је руско Министарство одбране.

 

1a

 

«Бродови, авиони и специјалне спасилачке службе Црноморске флоте су укључени у потрагу за посадом платформе АСПР-1 која је потонула у северном делу Црног мора», наводи се у саопштењу.

 

Плутајућа платформа је потонула у реону села Ливадија, четири километра од обале. Кретала се из приморског села Гурзуф ка Севастопољу. Посаду је чинило осморо људи. Петоро је извучено, а потрага за преостало троје се наставља.

 

Фрегата «Адмирал Григорович» је прва прискочила у помоћ, у пратњи хеликоптера и тима ронилаца са специјалном опремом. Проналажење настрадалих компликује олуја у подручју где је дошло до несреће, преносе РИА Новости.

 

«Нова фрегата је опремљена модерним радиом и сонаром, а група ронилаца и спасилаца са брода трага за настрадалим морнарима. На мору је тренутно јака олуја, а ветар је достигао брзину од 20 m/s, што је уобичајено за Црно море. Спасиоци знају како и шта треба да раде», каже званичник, додајући да је посада платформе на обали Крима радила у луци Међународног дечијег центра «Артек».

 

Ката

Тагови: ; ; ;