Актуелни начелник општине Сребреница Ћамил Дураковић не признаје пораз на локалним изборима. Док чека да буде пребројан и последњи глас, од захтева за понављање избора не одустаје. Подршка му стиже од матичне СДА

 

srebrenica-6

 

Не ћуте ни у Српској. Неосновани захтеви за понављање избора у Сребреници, само показују неровозу губитника. Дураковић и СДА више немају ни теоретске шансе да победе у Сребреници, кажу у изборном штабу српског кандидата.

 

На истоку «старе приче»! Ни у Сарајеву — ништа ново! Губитник Ћамил Дураковић и сличне репутације матична му партија — траже сламку! Али сламке више нема! Централна изборна комисија и данас је иновирала резултате избора у Сребреници. Српски кандидат Младен Грујичић у предности је за готово 1.500 гласова.

 

А необрађених гласачких листића, како тврде у његовом изборном штабу, максимално 706 – и то оних из Федерације. Бројање коверата из иностранства и гласова на потврђеним листићима, кажу посматрачи, завршено је. И ни по том основу Дураковић није добио прижељкиване гласове.

 

У духу сада већ антологијске Дураковићеве изјаве са примесама шовинизма како су спремни на све, осим да Грујичић буде начелник, и његов политички ментор Бакир Изетбеговић се огласио: «Ту ћемо се борити свим средствима. Ми ћемо стајати уз апелацију господина Дураковића, уз његову жалбу, тужбу до краја!».

 

Наводи вечити апелант, већ испричане приче о флагрантном кршењу Изборног закона. Политичко- изборни ћорак већ их је сустигао једном. Централна изборна комисија поново је бројала гласове са пет бирачких мјеста. И није пронашла наводна одступања.

 

Изетбеговић позивом на поништавање избора у Сребреници, шири дезинформације, подиже тензије у тој средини и показује своју мржњу према Србима, реагују у Коалицији «Заједно за Сребреницу». Нервоза губитничке партије која не може да прихвати реалност пораза на демократски, легално и фер спроведеним изборима, одговарају и из СНСД-а.

 

«Било каква одлука у том смислу не долази у обзир, а њена једина последица би била доказ да је Централна изборна комисија под политичком контролом СДА и њеног председника Бакира Изетбеговића», саопштено је из ове партије.

 

Недемократски одговор на демократске методе! Појединци никако да схвате да је Сребреница у Републици Српској, реагује и Грујичић.

 

— Не знам по ком основу би могли да траже поништавање, јер је то практично немогуће да се изведе. Е онда би то било заиста превише и за Сребреницу — каже Грујичић.

 

Егзибиционизму Дураковића и СДА у прилог не иде ни чињеница да из сребреничке Општинске изборне комисије нити једна жалба није упућена на изборни процес.

 

 

РТРС

Тагови: ; ; ; ;