Информације од локалног становништва и оружаних снага Новорусије специјално за Новински фронт. (Информације се ажурирају а време је московско-сат времена испред средњеевропског)

 

днр лнр

19:26

 

Према саопштењу Министарства одбране ДНР украјинске снаге су за протекла 24 сата 168 пута напале територију ДНР. Нападали су Петровски и Трудовски рејон Доњецка, Јасиновату са околином као и насеље Саханка на југу ДНР. У Саханки је уништена једна кућа.

 

Министарство одбране ДНР је саопштило да је јучерашњи покушај заузимања територије ДНР на мариупољском правцу било испитивање способности пољских и грузијских плаћеника од стране украјинске војске. Како су обични војници уморни од братоубилачког рата у овој акцији су учествовали припадници терористичког батаљона «Азов» као и грузијски и пољски плаћеници. Ова акција завршила се неуспешно за окупаторе. Доказ за то су и два војна хеликоптера која су дошла да евакуишу рањене и седам аутомобила хитне помоћи.

 

13:13

 

Украјинске снаге су током претходног дана 5 пута напале територију ЛНР. Нападали су споменик Кнезу Игору и насеље Калиново где губитака није било. Под ватром се нашао и град Первомајск где је од последица напада оштећена зграда Первомајског механичког завода као и Министарства за ванредне ситуације ЛНР.

 

Синоћ од 18:00 до поноћи украјинске снаге су из тешког наоружања гранатирале северну околину Доњецка као и насеља Саханка и Безименое на југу ДНР у Новоазовском рејону.

Тагови: ; ;