Кординатор покрета из Црне Горе «Не у рат — не у НАТО» Игор Дамјановић у програму «У ствари» агенције Њуз фронт; водитељ — Сергеј Веселовски.

 

«Мило Ђукановић је почео да влада пре 27 година још као члан Комунистичке партије. Затим је постао прави српски националиста. Ђукановић је чак једном рекао да ни шах не воли да игра јер га подсећа на симбол Хрватске. Онда је био за демократску Југославију (прозападни курс), а после почео да промовише идеју о независности Црне Горе», рекао је Игор Дамјановић.

 

 

Према његовим речима, када је Слободан Милошевић хтео да уведе ред у земљи, Ђукановићу се то није свидело, па је почео да гради планове са западним силама.

 

«Западу је одговарало да одвоји Србију и Црну Гору, јер их заједно није могао тако лако увући у НАТО», додао је он за Њуз фронт.

 

 

Игор Дамјановић верује да ће народ победити Мила Ђукановића, између осталог јер је незадовољан економском ситуацијом у земљи и високом стопом незапослености, али да постоји још један проблем — утицај америчке амбасаде у ЦГ.

 

 

«Америчка амбасада хоће да формира нову владу која ће бити спремна да уведе ЦГ у НАТО. Нажалост, такав сценарио у коме један део опозиционих снага гради савез са ДПС-ом, је могућ. Тада би премијер био Душко Марковић. А други сценарио је да се састави влада од експерата из невладиних организација који су на платном списку САД. Ја сам и у Москви изразио мишљење да народ Црне Горе мора да поред Ђукановића, победи и утицај америчке амбасаде у ЦГ. После мог говора у Москви, амбасадорка САД у ЦГ је написала чланак у коме је отворено позвала учеснике изборне трке да се након избора окупе и заједно раде

 

«Незадовољство народа одлуком да се ступи у НАТО је велико. Највише 30-40% људи су за чланство у НАТО. Када су 2014. питали да ли су грађани ЦГ за рефендум по том питању, 84% људи је рекло да је референдум једино решење за то питање. Не постоји ниједна друштвена организација осим албанске, која је 100% за улазак у НАТО. Чак се и око 30% Бошњака изјашњава да је против чланства. Чак је и део људи који подржавају Ђукановића у добром делу против. А да нема притиска од стране Ђукановића на те људе, подршка би била око 20%.»

 

 

 

Тагови: ; ; ;