Хилари Клинтон, који никада није уморна од критика њеног противника, председничког кандидата Доналда Трампа за наклоњеност Москви, потпуно другачије мишљење је имала 2013-те.

hilari-prava

Бивша државна секретарка је у свом обраћању  привредницима, позитивно говорила о председнику Владимиру Путину и залагала се за развој односа са Русијом. Ово је у среду саопштио канал Фок Њувс на основу увида у е-маилове у председника изборног штаба Демократске странке, Џон Подеста.

 

Према увиду у преписку Клинтонова је  29 мај 2013 -те, говорећи на консултантској конференцији у Санфорд Бернстену, назвала  руског лидера занимљивим саговорником.

 

«Седела сам поред њега а он фасцинантани и занимљив саговорник.» – цитирао је канал одломке из говора бивше прве даме Сједињених Америчких Држава.

 

Такође је Клинтонова другачије него сада говорила у свом  говору на свечаности управљачког одбора банке Голдман Сач, 4 јуна 2013-те. Клинтонова је рекла да «жели да настави изградњу још позитиванијег односа са Русијом.»

 

«Очигледно, ми желимо позитивнији однос са Русијом и могућност да сарађујемо на великом броју питања» – цитирао је Фок Невс екс-државну секретарку.

Тагови: ; ; ;