Председник Томислав Николић поручио је да западне земље треба да размисле да ли су заиста демократске или су под командом једног лидера.

tomislav-nikolic-s

Верујем да многе државе, укључујући оне које чврсто верују да су демократске, треба да застану и размисле да ли заиста живе по сопственим принципима или увек извршавају наредбе једног вође, рекао је Томислав Николић у интервјуу за руску новинску агенцију ТАСС.

 

Николић је рекао да «данас многи говоре лоше о Русији, о наводним руским претњама, али они не знају шта се заиста дешава».

 

ТАСС преноси да је Николић истакао да је Србија «положила тест, доказујући способност да одржи висок ниво билатералних односа са Русијом».

 

«Да је Београд пратио стопе многих западних земаља увођењем санкција Москви, можда би тек годинама касније схватили да смо потпали под њихов утицај. Са друге стране, да смо увели санкције, упропастили би све шта смо постигли кроз године и векове само зато што је неко други то наредио» рекао је Николић.

 

«Нико никада неће моћи да издаје наређења мојој земљи», рекао је председник Србије.

 

«Добили смо доказе руског пријатељства. Србија је, са друге стране, донела доказе да је ваш истински пријатељ», нагласио је Томислав Николић.

 

РТС

Тагови: