Руски председник Владимир Путин изјавио је да није одбио да се састане са француским колегом Оландом, током посете која је била заказана за 19. октобра у Паризу.

putin-i-oland-trqbva-da-syzdadem-shiroka-koaliciq-sreshtu-id-340981

«Нама је само јасно да сада није најпогоднији тренутак за тај догађај, и то је све. Ми нисмо одустали од разговора са Француском о Сирији  «- рекао је он у интервју  француском телевизијском каналу  ТФ1

 

Путин је такође рекао да  сусрет са Оландом није била једина сврха посете Француској- председник је такође требао  бити присутан на отварању руског верског и културног центра у Паризу.

 

«Очигледно, ово није прави тренутак за службене посете , имајући у виду наше неразумевање, најблаже речено, на оно шта се дешава у Сирији, а посебно у Алепу.» рекао је председник.

 

Путин је навео да је након  индиција да је главни разлог његовог пута у Париз у овом тренутку неприкладан, споредни разлог његове посете,отварање културног и духовног центра, је сада небитан.

 

 „Ако је главни разлог мог пута у Париз  неприкладан, онда, можда, наћи ћемо још једну прилику да се  састанемо и разговарамо о Сирији. Немамо никаква ограничења у том смислу, ми смо отворени за дијалог «, — закључио је Путин.

Извор Известија

Тагови: ; ;