У случају победе коалиције  «Демократски фронт» (ДФ) Црне Горе на предстојећим изборима, укинућемо санкције против Русије, које је садашња власт увела: Ово је обећао један од лидера Демократског Фронта, Андрија Мандић.

1146

 

На редовним парламентарним изборима за Скупштину (законодавство) Црне Горе 16. октобра бориће се најоштрији противници актуелног руководства земље, на чијем је челу лидер Демократске партије социјалиста (ДПС) премијер  Мило Ђукановић

 

«Руководство Демократског Фронта укинуће  санкције против Русије и поништи одлуку о признавању лажне државе Косово, скидајући тиме ове тамне мрље са угледа Црне Горе. Ђукановић и други дизајнери нове «Црне Горе» већ годинама раде све што је у њиховој моћи да избришу  и фалсификују славну историју Црне Горе, «- рекао је Мандић.

 

Подсетимо да је уочи парламентарних избора, премијер Републике сумирао четворогодишњи рад владе, истакавши  да је интеграција у Северноатлантски савез један од главних успеха црногорског руководства. Он је обећао да ће наставити досадашњи ток спољне политике и након избора.

 

Према Ђукановићу, односи Москве и Подгорице су након неког времена од одлуке Републике да придружи НАТО-у обновљени. По  мишљењу премијера Ђукановића, Црна Гора   има са Русија «веома добар однос.»

Извор РИА Новости

Тагови: ; ;