Током бомбардовања аутобуске станице у делу Алепа који се налази под контролом сиријске војске погинуло је према разним информацијама од 2 до 7 деце а још осам људи је рањено.Нека од ове деце рођена су после почетка грађанског рата у Сирији.

 

«Аутобуска станица у Алепу нашла се на удару терориста. Под ватром нашло се седморо деце и једна одрасла особа. Две девојчице су мртве»- саопштио је дописник РТ-а.

 

Према прелиминарним информацијама девојчице које су погинуле звале су се Марија и Лама. Оне су сваки дан заједно ишле у школу и нашле су се у близини места на аутобуској станици где је експлодирао пројектил.

 

Такође број жртава може и да се повећа. Још један седмогодишњи дечак и осмогодишња девојчица налазе се у тешком стању и шансе за њихов спас су мале.

 

«Имају озбиљне повреде»- констатовали су у болници.

 

Такође новинар РТ-а је информисао и да је још петоро деце погинуло кад је приликом недавног гранатирања од стране терориста један пројектил пао у школу.

 

У болници Ар-Рази агенцији РИА НОВОСТИ је саопштено да је број погинуле деце током овог напада на школу порастао на седам.

 

РТ се обратио међународним хуманитарним организацијама са молбом да прокоментаришу ситуацију у западном делу Алепа.

 

Мурад Газдијев, новинар РТ-а последњих неколико недеља се налази у западном делу Алепа који је редовно на удару терориста.

 

Ово је други напад у Алепу за само два дана у коме гину деца.


 

 

Тагови: ;