Пише Дмитриј Косирјев
fakti.org
Превео Срђан Ђорђевић

 

Доналд Трамп је, наравно, победио. И то не само у другој рунди дебате са Хилари Клинтон већ у нечему много већем.

 

У америчкој историји се не зна шта је страшније, да ли да директно признаш да лажеш све бираче или да се похвалиш да су све жене твоје.

 

Ова дилема је несхватљива неамеричком свету али је веома важна, јер говори о томе у шта се претворила Америка на нивоу свакодневног живота.

 

tramp-hilari-anketa

 

Дебатама је претходила дивља, незамислива, лажирана медијска хистерија демоката и поплашених републиканаца после које је Трампу тобоже остало само да се повуче из предизборне трке. А о каквој другој тури са Хилари Клинтон тек говорити. Уосталом, Хилари је могла да крене на ризичан али моћан корак, да одбије дебату јер са таквима не разговара.

 

Али, она је дошла и већ због тога изгледала веома слабо.

 

Статистички резултати целе ове приче стићи ће касније. Као и до сада и као што је очекивано, демократе тврде да је победила Хилари, републиканци супротно. А ми треба да обратимо пажњу на нешто друго. На оно што сматрају злочином две половине Америке.

 

Прво, тежак ударац је претрпела Хилари. Реч је о објављивању информације на WikiLeaks о њеном недавном говору у ужем кругу међу банкарима, где је она директно рекла да је њен прави председнички програм намењен банкарима и водећим корпорацијама, а да масовним бирачима она представља сасвим други програм, то јест дрско их лаже како би за њу гласали.

 

Међутим, демократе су већ спремиле компромитујућу порцију против Доналда, његове коментаре о женама из 2005 године. Општи подтекст је био да су напади на Хилари пуке бесмислице, а да је Доналд сада дефинитивно готов.

 

Хајде да видимо шта је он, готово дословно, рекао. Рекао је да њега аутоматски привлаче лепотице.

 

„Ја просто почнем да их љубим. То је као магнет. Једноставно их пољубим. Без устезања. Када си звезда, оне ти то дозвољавају. Можете с њима радити шта год хоћете“, између остало и ухватити их за… (даље цитирање забрањује руско законодавство).

 

Па, реално, шта је ту спорно? Ја бих рекао да је то апсолутно нормална особа. Ако имаш новац, ако си ТВ звезда, све жене су твоје. Мушкарци слично говоре чак и ако немају ни паре нити су познати, и ја такође. Ствар је у томе што ми у великој мери преувеличавамо своју привлачност.

 

Али, и то је нормално и веома људски. Осим тога, нећете веровати, али и све жене воде сличне разговоре. То је нормално свугде, само не у САД и у неколико сличних земаља које су безнадежно заражене идеологијом коју они називају феминизмом.

 

Главни душебрижник либералних медија Washington Post у уредничком коментару доноси пресуду „одвратне примедбе о женама“, „хваљење својим понашањем сексуалног предатора“ и још стотине таквих коментара..

 

Ја сам недавно у више наврата писао о томе шта је феминизам учинио америчком друштву, уништавајући породице и претварајући мушкарце у уплашена, јадна, мизерна створења, тако да не морам да се понављам.

 

Ево и сада. Демократе су управо такве, али они имају право по страначкој припадности. Но, погледајте како су се узмували јаки републикански мушкарци, укључујући чак и Терминатора Арнија Шварценегера. Сваки од њих сматра разумним да осуди Трампа и да се огради од њега. Сви се плаше.

 

Америка је „земља слободних“ где половина становништва не сме да буде нормална и да гласно каже оно што се говори шапатом, пријатељима, или, како рече Трамп „у свлачионици“.

 

Вратимо се убиственим, са наше тачке гледишта, информацијама о дволичности Хилари Клинтон.

 

Реакција је недвосмислена. Ситница је лагати целу Америку, али рећи нешто тако о женама је потпуна ноћна мора.

 

Или, прецизније, таква реакција неког дела ућутканог друштва, где се не сме слободно рећи ни реч не само о женама већ ни о стварима које сви знају, али су принуђени да ћуте.

 

Међутим, Трамп то говори. Ускоро ћемо видети како ће ова разлика у шаблонима утицати на све и на свакакве рејтинге ова два кандидата. А у новембру, по резултатима гласања, ће се све коначно видети.

 

Подсећам да Москва неће изгубити у сваком случају. Данас, очигледно, сви већ знају да би „одређени кругови“ радије видели у Белој кући Хилари, јер је она јасно и предвидиво зло, али шта очекивати од Председника Трампа, тотална је непознаница.

 

Али, победивши или издржавши у другој рунди дебате, он је урадио нешто веома добро за Америку. Рекао је да би као Председник Америку поново направио великом. Међутим, чак и у улози кандидата, он ју је већ учинио нормалнијом и самим тим заслужује више поштовања него јуче.

 

А нама би било боље да из ове приче извучемо своје закључке него да се радујемо говорећи „какви су то лудаци“.

 

Требало би да погледамо има ли у нашем друштву и политици оних који убијају све људско у човеку, свакаквих ликова који се труде да натерају Русе да следе њихове дивље и мрске норме понашања, па чак покушавају да својој секташкој идеологији придају атрибут државне политике.

 

А таквих има. И ако ти ликови дођу на власт, преостаће нам само да чекамо нашег Трампа као спасиоца.

 

Ката

Тагови: ; ; ;