У Подгорици се вечерас, на Тргу Републике, одржава завршни скуп Демократског фронта.

 

 

„Вечерас ће главни градски трг у Подгорици бити место у које ће се улити многобројне реке слободних људи. Центар огромне ослобођене енергије. Непоколебљиви дух слободе, снага промена и реформи, жеља за повратком достојанства и препородом економије, борба за правну државу и социјалну правду, као и многи демократски принципи, политичке идеје и рјешења, сабрани су у нашој кампањи, визији и програму и обједињени надом“, саопштено је из ДФ-а.

 

 

Из тог опозиционог савеза позвани су грађани да дођу скуп у Подгорици.

 

„За  слободу, демократију, рад, правду, достојанство и просперитет! За будућност, за Демократски фронт, за Црну Гору!  Ми или он – МИ! Сви МИ!“, наводи се у саопштењу.

 

 

Пратите директан пренос из Подгорице вечерас од 19:00 на News Front Serbia на овој страници.

 

2

3

4

5

6

11

 

 

Митинг је почео.

 

Окупљени скандирају «Мило, лопове». Њима се први обратио Предраг Булатовић члан председништва ДФ.

 

«Уједињени смо око једног циља — да сменимо режим Мила Ђукановића. ДФ је 7 дана пред изборе ујединио опозицију против режима Мила Ђукановића и за 48 сати ћемо објавити да смо победили режим. Зато су они у паници и страху!
Поручујемо Милу Ђукановићу и Душку Марковићу да престану да плаше Црну Гору. ДФ поручује да ће у недељу увече бити све мирно и да ће бити весеља у многим домовима.»

 

 

Аутор програма за економски препород ЦГ Бранко Радуловић:

 

«Позивамо све грађане да нам се придруже под барјак братства, под барјак слободе. У недељу увече, рађа се историја, рађа се чојска Црна Гора, солидарна и правна, радна и стваралачка!»

 

Др Страхиња Булајић:

 

«Ови избори представљају својеврстан референдум. Бирамо између власти која је опустошила земљу или да ради Црна Гора. Бираћемо — Ми или Он! Последње уточиште ове власти је скретање приче на бајке о НАТО-у и наводној угрожености Црне Горе.»

 

 

Члан председништва ДФ и председник ДНП Милан Кнежевић:

 

«У недељу, врховна команда ДФ ће наредити јуриш! Сви на извборе јер до 20 часова у недељу, Демократски Фронт треба да саопшти да је ослободио Црну Гору и да је Ђукановић готов. У недељу не смемо дозволити да нам Ђукановић украде победу. На сваком бирачком месту треба да отворимо очи.

 

 

Небојша Медојевић:

 

«Позивамо их да 16. октобра прихвате вољу овог народа. Ви који будете поред бирачких кутија, немојте се борити за фотеље функционера него за своју децу! Порука активистима ДПС-а — свако ко уђе у било чију кућу и крене да уцењује биће кривично процесуиран. И не падајте на провокације и не учествујте у нередима. Ђукановићу, мирно предај власт 16. октобра. «

 

 

Председник НСД и члан председништва ДФ Андрија Мандић:

 

«Ово су велики избори, избори између две Црне Горе — ове која је вечерас овде, оне која ће да слави победу и друге Црне Горе која је удаљена од нас 2 км. они су у скупим оделима и у хали на силу доведени да подрже диктатора. Данас су претресали неке куће и хапсили неке људе како би покушали да заплаше Црну Гору, али народну вољу не може нико зауставити. Хаоса неће бити нигде осим у кабинету премијера. Позивам све, посебно чланове бирачких одбора, да озбиљно одраде посао. Никакве самосталне акције ни излете. Добићете прецизна упуства од ДФ-а, а након пребројаних гласова обратиће вам се наше председништво.»

 

 

Јово Пејовић:

 

«Срећан сам што вас вечерас видим у оволиком броју. То је знак да је слобода дошла у Подгорицу, а 17- ће и у целу Црну Гору. У недељу је пред вама прост задатак — изабрати између лопова и поштене Црне Горе.»

 

 

 

Бранка Бошњак:

 

«Он је заробио ову државу криминалом корупцијом незнањем, ми ћемо 16 да почистимо њих. 17 се враћамо на наш Булевар Слободе. У то име — живели!»

 

 

Председник НСД Подгорица Радош Зечевић:

 

«Ми овај посао морамо завршити до краја. Будите дисциплиновани. Слободу бранимо. Живели!

 

 

Вучко Жижић:

 

«Поздрављам вас и сигуран сам да ћемо у недељу победити! Верујемо у слободу, демократију и будућност. С љубављу, вером и надом. Живели!»

 

 

Марко Милачић, новинар и политичар:

 

Пред нама је најважније питање: шта ћемо оставити у наслеђе својој деци. Да ли смо их продали или смо се побунили против неколико моћника који су притисли Црну Гору? Ово у недељу нису избори за парламент него одлука свих нас да ли смо слободни људи или робови. Ово нису избори него огледало.»

 

 

 

Владислав Луковић ЦК КП:

 

«Њихова идеја «Да живимо боље» остварила се само за малу групу, а ми остали смо сиротиња и ако тако остане бићемо робови, не њихови него белосветски.»

 

 

Покрет за Пљевља Новица Станић:

 

 «Ми трпимо сиротињу, криминал и корупцију већ 27 година, али се нисмо навикли. Купују се личне крате и продају људске душе.»

 

 

Матија Николић, потпредседник српске демократске странке:

 

«Ми имамо један циљ — да Мила Ђукановића пошаљемо у историју. 16. октобар ће бити свечани дан када ћемо диктаторску власт послати у прошлост.»

 

 

Младен Бојанић:

 

«У недељу ће победити слобода и нада против безнађа!»

 

 

Војин Вулетић, председник Партије Пензионера:

 

«Црна Гора ће прећи у руке народа! У недељу ће народ победити мафијашки режим»

 

 

Јанко Вучинић:

 

«Ми нисмо предизборна кампања, ми смо борба која се одиграва већ четири године. Победићемо оне који су изнутра заробили Црну Гору.»

 

 

Функционер Покрета за Промене и Демократског фронта Коча Павловић:

 

«Нас је овде окупила љубав према Црној Гори. Од ваше енергије ће се од понедељка градити нова Црна Гора.»

 

 

Потпредседник Нове српске демократије Славен Радуновић:

 

«17. октобра прошле године су нас напали (на митингу) — и то је била огромна грешка. Али ће ове године 17. октобра Црна Гора бити слободна!
Ми бројимо гласове и позвамо вас да прославимо. Дођите на биралишта, дајте допринос историјским променама! Данас овде вас има колико вас је било оне вечери 24. Ово је највећи скуп од времена референдума.»

 

 

 

 

 

Тагови: ; ;