Албански медији су  ударну вест  која се проширила у у региону, да се Доналд Трамп извинио Србији,  дочекали са неверицом и негодовањем. У својим насловима који углавном одишу нетрпељивошћу, идући толико далеко да позивају на Трампов линч .

 

87458_vest_rama

Трамп је срамота наше цивилизације, претња за положај Америке на светској сцени и искоришћава необразованост да изазове опасно антимуслиманско расположење међу својим следбеницима — поручио је премијер Албаније

 

Албанци са Косова, заједно са својим менторима из Тиране, бацили су све карте на победу Хилари Клинтон и не штеде новац за помоћ њеној кампањи. Уколико Доналд Трамп победи Хилари Клинтон, то било ново раздобље за Косово, које је и дошло до тзв. независности захваљујући Вашингтону. Зато су ови избори за председника САД од животне важности и за Косово, али и за интересе свих Албанаца у овом региону.

Зато не чуди што се Рама практично укључио у предизборну кампању у САД оштрим речима које упутио на рачун Доналда Трампа.

» Трамп је срамота наше цивилизације, претња за положај Америке на светској сцени и искоришћава необразованост да изазове опасно антимуслиманско расположење међу својим следбеницима – поручио је премијер Албаније.

Извор РТС

Тагови: ; ;