Питање jе дана клада ће Ватикан признати независност Kосова а већ у наредних пар дана у Приштини ће бити отворен конзулат Ватикана, изjавио jе данас «косовски председник» Хашим Tачи а приштинску телевизиjу Kљан Kосова.
тачи
«Ватикан ће ускоро да призна независност Kосова где ће за пар дана отрворити и своj конзулат како би оjачао већ добре међудржавне односе», рекао jе Хашим Tачи.
Tачи jе рекао да Kосово има «традиционално добар однос са Ватиканом».
«Председник Ругова jе сарађивао са Ватиканом, и jа такође имам добру сарадњу. Став Папе Jована Павла Другог о рату на Kосово не сме да буде заборављен», рекао jе Tачи и истакао да jе «папа фрања веома динамично унапредио односе са Aлбаниjом и регионом».
Tачи jе поновио да jе, након што му jе упутио позив, папа Фрања обећао да ће посетити Kосово, преноси приштинска телевизиjа.
Ниjе прв пут да Tачи позива папа фрању да призна jеднострано проглашену независност Kосова и да посети Приштину, а последњи пут овакву изjаву jе дао почетком септемра ове године, након што су он и косовски премиjер Иса Mустафа имали одвоjене аудиjенциjе код поглавара Римокатоличке цркве.

Тагови: ; ;