Специјални представник Вашингтона за људска права Роберт Кинг је је изјавио да САД, прате сестру севернокорејског лидера Ким Џонг Уна . Сестра севернокорејског лидера заузима високу позицију у Радничкој партији КНДР.

preuzimane

У саопштењу специјалног представника Вашингтона за људска права, Роберта Кинга,наводи се да САД желе да повећају број држављана Северне Кореје додавши  нова имена на листу особа под санкцијама

 

«Настављамо да пратимо људе који су на нашој листи санкција. Такође настављамо са прикупљањем  информација које би нам помогле да установимо да ли постоји  још особа чија имена  би требало проверити. Када будемо имали нову информацију, ми ћемо додати и друге људе» — рекао је Кинг у интервјуу за јужнокорејску новинску агенцију.

 

Млађа сестра севернокорејског вође Ким Џонг Уна постављена је на високу функцију у пропагандном апарату, где ради на јачању братовљевог култа личности.

aen20150102006900315_01_i

Претпоставља се да има 27 или 28 година и удата је за Чое Сонга, сина секретара партије Чое Рјонг Хаеа. Од 2011. године, када је присуствовала сахрани оца Ким Џонг Ила, није се много појављивала у јавности.

Извор Агенције

Тагови: ; ;