Од узавреле реторике, актуелна нервоза црногорског режима много се боље огледа у околности да је у току полицијска акција претресања кућа и домова симпатизера Демократског фронта.

milo-djukanovic-jutjub

Дан предизборне тишине у Црној Гори протиче, чини се, у никад више наелектрисаној атмосфери наглашених тензија. А степен до којег је прокључала, још један је наговештај да ће резултат сутрашњих избора на којима грађани бирају нову власт и сазив Парламента за наредни четворогодишњи циклус бити веома тесан, што потврђују и све процене и сва истраживања јавног мњења.

То је очевидно и по нервозним порукама са завршног скупа владајућег ДПС-а, на којем је лидер те партије Мило Ђукановић још једном читаву опозицију оптужио за издају и „антицрногорство“, а своје главне конкуренте из Демократског фронта окарактерисао као „заговорнике пансловенских интереса и православне ексклузивности“, вероватно надајући се да ће бранећи Црну Гору од православне већине задобити симпатије мањинских народа. Он је поновио да се на изборима бира између тога да Црна Гора буде „руска колонија на Балкану“ или земља мира и стабилности. И да би „противници потпомогнути страним парама поништили њену независност обновљену 21. маја 2006. године“.

 

Но, од узавреле реторике, актуелна нервоза црногорског режима ипак се много боље огледа у околности да је само дан пред изборе велики број активиста ДФ-а позван на информативни разговор у локалне Центре безбедности и да је у току полицијска акција претресања кућа и домова симпатизера тог политичког субјекта.

 

Бранку Вуковићу, активисти Демократског Фронта из Бијеле, општина Херцег Нови, полиција је у вечерњим часовима 14.10., за вријеме одржавања завршног митинга ове организације у Подгорици, улетела у породицну кућу у Бијелој, ћиме му је узнемирила породицу, наводи се у саопштењу које је сигло у редакцију News Front.

 

Поготово што је испољила претње да ће се «вратити поново у току ноћи». Оно што у овом тренутку највише забрињава, јесте навођење «да имају налог/овл. Спец.држ. тужиоца», на који начин би се једино и могле радити ове ствари. Дакле, ради се о тешкој злоупотреби. Малтене «терору». Поготово што су једино могуће две опције:
1) Да је Спец.државни тужилац, дан/два пред одржавање избора, «намакао» Управи полиције «овлашћење» и «покриће» да страши опозиционе активисте, који нићим нису прекршили закон;
2) Да је полиција прибегла самовлашћу, што посебно забрињава.
Због свега наведеног, Бранко Вуковић, ће у понедељак ујутру, поднети кривичну пријаву против начелника ЦБ Херцег Нови и против одговорних полицијских службеника.

 

Спутњик / News Front

 

 

Тагови: ; ;