Портпарол Кремља Дмитриј Песков поручио је да непредвидивост и агресивност САД расте, а претње да ће бити извршени сајбер-напади на Русију су без преседана. Како је истакао, Москва ће предузети све мере предострожности.

dmitrij-peskov

 

Предузећемо мере предострожности. Ради се о томе да расте непредвидивост и агресивност САД, такве претње Москви и руководству наше земље су без преседана, јер је стигла пријетња на нивоу америчког потпредседника и, наравно, због те агресивности и непредвидивости морамо да предузмемо мере за заштиту интереса – рекао је Песков.

 

Он је истакао да је таква непредвидивост опасна за цео свет, преноси „Спутњик“.

 

Амерички потпредседник Џозеф Бајден раније је изјавио да ће Вашингтон одговорити на сајбер-нападе за које америчка администрација оптужује Москву, у „право време“ и са највећим ефектом.

 

Истовремено је телевизија НБЦ, позивајући се на изворе у обавештеној служби САД, јавила да ЦИА по налогу америчке администрације припрема невиђени сајбер-напад на Русију.

 

Према информацијама извора, мета операције је руско руководство, а они не искључују да ЦИА поседује велики број докумената који би могли да компромитују највише руководство Русије.

 

Вести онлајн

Тагови: ;