Носач авиона «Адмирал Кузњецов» из руске Северне флоте испловио је данас на дуги пут ка Средоземљу, саопштила је прес-служба те флоте, док британски медији истичу да ће на путу ка обали Сирије то пловило проћи кроз Ламанш.

 

kuznetsov

 

У саопштењу Северне флоте се наводи да ће у пратњи «Адмирала Кузњецова» пловити ракетна крстарица «Петар Велики», велики противподморнички бродови «Северноморск» и «Вице-адмирал Кулаков», као и друга пловила за подршку, пренела је агенција Тас.

 

Британски медији, у међувремену, пишу да ће «Адмирал Кузњецов» проћи кроз Ламанш, којег Британци зову Енглески канал, пре него што пристане уз обалу Сирије, где би могао да учествује у даљим ваздушним ударима на терористе.

 

Руски носач авиона проћи ће кроз Ламанш у време растућих тензија између званичног Лондона и Москве око сиријске кризе, оцењују британски листови.

 

Британска Краљевска морнарица и њени савезници у НАТО-у се припремају за пролазак «Адмирала Кузњецова», а лист Мирор наводи да стручњаци ту потенцијално запаљиву ситуацију описују као «војнопоморску игру мачке и миша».

 

Бивши главнокомандујући британске морнарице, Лорд Вест оф Спитхед, изјавио је да Руси ризикују да својим ставом према сиријској кризи додатно појачају тензије.

 

 

 

 

(Танјуг)

Тагови: ; ; ;