Организација Викиликс је изразила сумњу у озбиљност САД –а, да планира да спроведе низ моћних сајбер напада против Русије, како је у петак објавила америчка ТВ мрежа НБЦ, позивајући се на речи потпредседника САД Џозефа Бајдена.

 

srbija-kiberneticka-bezbednost-790x553

Ово је организација  Викиликс објавила на  друштвеној мрежи Твиттер.

«Ако је предвиђена » тајна » сајбер операција САД рат против Русије ,таква операција се не најављује,»- наводи се у саопштењу

Та организација сматра да ако је «тајна» Рат у сајбер простору заиста планиран, не би га најавили.
Микро блог компаније Викилис је на основу ове најаве урадио истраживање. Учесници су позвани да одговоре на питање: «Зашто је САД владајућа партија  САД прво у среду објавила прави рат  Јемену, а два дана потом  Сајбер рат Русији?»

 

Понуђене су две опције одговора : «Да би се обезбедила победа председничког кандидата  Хилари Клинтон на изборима,» и «Из разлога који нису у вези са изборима.» Према резултатима анкете  више од 70% испитаника определило се  за прву опцију.
Подсетимо да је НБЦ телевизијска мрежа, позивајући се на изворе из америчке обавештајне агенције објавила да председникова администрација  разматра «почетак без преседана тајне операције против Русије.» Она би требало да буде одговор на наводно руско мешање у ток председничких избора у Америци. «Садашњи и бивши  високообавештени званичници , изјавили су да ЦИА заједно са Белом кућом  разматра начине широке тајне сајбер операције у циљу „компромитовања и збуњивања «, «вођа у Кремљу», -објавила је мрежа  НБЦ.
severna-koreja-negira-umesanost-u-sajber-napad-na-soni-1189790-velika

О чему се  тачно ради у чланку није прецизирано , али је наведено  да су америчке обавештајне службе, «почела је да прикупљају  документацију» са намером  да дискредитује руско руководство.
Извор Тасс

Тагови: ; ; ;