Председник Републике Српске Mилорад Додик jе за босанску телевизиjу феjс рекао да jе одваjање Српске од БиХ могуће и да би то за Бошњаке било наjбоље, преноси РTРС.
dodik-5
«Да се фино разиђемо и направимо фине комшиjске односе. БиХ jе подељена», наглашава председник Додик и поручуjе да се то «може учинити мирним путем, без рата».
Oн каже да jе «референдум о Дану Републике Српске био одговор на политику Бакира Изетбеговића коjи злоупотребљава институциjе БиХ и коjи jе умислио да може да моделира путем странаца, сада путем судова, коjе контролише стварност у Републици Српскоj».
На питање да ли има храбрости да дође на саслушање у Tужилаштво у Сараjево, Додик jе одговорио да се не плаши и додао да jе спреман да иде у неку другу институциjу, jер jе «Tужилаштво под утицаjем Бакира Изетбеговића».
«Раниjе сте могли дати изjаву видео-линком или на други начин, не видим зашто се онда моjа добра воља не искористи на добар начин?! Спреман сам дати изjаву било гђе, не тражим преседан, ништа, само оно што jе другима дозвољено. Aко Tужилаштво буде инсистирало да дођем у Сараjево, то тек онда говори о политичкоj мотивисаности и онда су могући разни сценариjи у коjима не желим да учествуjем», нагласио jе Додик.

Тагови: ; ;