Стотине гласача из иностранства којима је Демократска партија социјалиста (ДПС) обећала по 250 евра уколико дођу и гласају за ту странку, у редовима јутрос од 08 часова чека исплату испред просторија Општинског одбора ДПС-а у Бару. Многи од њих, улазе и у просторије Демократског фронта, које су тик уз канцеларију ДПС-а, где их усмеравају активисти ДФ-а, који их претходно питају да ли су дошли ради новца који им је ДПС обећао.

 

У канцеларији ДФ-а дочекују их председник Богић Бели Митровић, председник Нове српске демократије у Бару и портпарол ДФ-а Бар Миленко Јовановић.

 

Верујући да су у канцеларији ДПС-а бирачи који су стигли углавном из Луксембурга, Немачке и Италије, махом истичу да су се за исплату договорили са функционером локалног ДПС-а Пешом Главановићем и са секретарицом у Општинском одбору странке по имену Ана (Милојевић, прим ред.).

 

Помињу да су им новац обећали и Драган Нишавић и Еско Мартиновић.

 

Након што обављају „интервјуе“ са гастарбајтерима, Митровић и Јовановић их упућују на канцеларију до Фронтове, како би у просторијама ДПС-а подигли новац који им је ДПС обећао.

 

Тако су поред осталих за новац из Луксмебурга стигли Сејфо Меховић, Суко Меховић, Меховић Хаснија, Муратовић Хазбија, а из Њемачке Мирвет Шкријељ, неколико чланова породице Бабачић, Рамовић, Дураковић, Муховић…

 

На видео снимцима које објављујемо чује се како је на позив ДПС-а у четвртак вече стигло преко 200 момака из Луксембурга и око 300 из Швајцарске.

 

У ДФ-у кажу да имају и бројеве личних карата бирача из иностранства који су дошли да би гласали за ДПС за понуђени новац.

 

ДФ ће у наредних сат времена поднијети пријаве Основном државном тужиоцу у Бару против лица којима ДПС исплаћује новац, као и против ДПС-а. Овим је, кажу у ДФ-у, најбруталније угрожена регуларност избора који су у току.

 

ин4с

Тагови: ;