Министар одбране Зоран Ђорђевић и начелник Генералштаба Војске Србије, генерал Љубиша Диковић обишли су Заједничке снаге Војске Србије и МУП-а ангажоване на обезбеђењу државне границе на Миратовачком пољу у близини Прешева.

presevo2

Том приликом, генерал Диковић је истакао да задатак припадника Заједничких снага Војске Србије и МУП-а није ни мало лак ни једноставан, али да можемо бити задовољни радом и припадника Војске Србије и полицијских снага, саопштило је Министарство одбране.

 

«У прилог томе говори и чињеница да смо више од 12 хиљада људи спречили да илегално пређу границу и неконтролисано уђу на простор Републике Србије», рекао је Диковић додајући да се очекује повећан број миграната на државној граници Републике Србије и из Републике Бугарске и из Републике Македоније.

 

Остаје још доста тога да се уради и да се покуша побољшати, посебно имајући у виду да се приближава зимски период, нагласио је Диковић.

 

Према његовим речима, процене се врше на дневном нивоу и на основу тога се предлажу мере Министарству одбране, МУП-у и Влади Србије, а све у циљу заштите државне границе, каже се у саопштењу.

 

Министар одбране и начелник Генералштаба сложили су се у оцени да Заједничке снаге Војске Србије и МУП-а ангажоване на обезбеђењу државне границе успешно и професиоинално извршавају све задатке уз адекватне припреме за предстојећи зимски период.

 

Тагови: ; ; ; ;