Бивши шеф Жандармерије Братислав Бата Дикић и још најмање 15 особа ухапшено је претходне ноћи у Црној Гори, под сумњом да су, како јавља телевизија ПинкМ, планирали да данас, током парламентарних избора у тој земљи, изведу терористичке акције, изазазову оружане сукобе, па чак и ликвидације.

dikic

Група је на основу договора са појединцима из једне политичке групације планирала те терористичке акције, јавила је црногорска телевизија ПинкМ не наводећи друге детаље.

 

Према незваничним информацијама те телевизије, на челу групе, која је са собом у Црну Гору унела и велику количину оружја и експлозива, налази се бивши смењени шеф Жандармерије из Србије Братислав Бата Дикић, пренео је сајт Пинка.

 

Дикић, који је, како се наводи, тражио да га ословљавају са «Мали Легија», смењен је пошто је од Жандармерије направио криминалну организацију, која се бавила трговином кокаина, плаћеним убиствима, изнудом, рекетом и осталим криминалним делима, наводи Пинк.

 

Медији су писали да је био у Подгорици током прошлогодишњих демонстрација.

 

Директор црногорске полиције Славко Стојановић је изјавио, у четвртак 13. октобра, поводом одржавања избора, након колегијума са челницима полиције у кампу на Златици, да према оперативним сазнањима постоји могућност изазивања нереда и евентуалне ескалације немира.

 

Стојановић је, како преносе подгорички медији, саопштио да су службеници Управе полиције спремни да одговоре свим безбедносним изазовима.

 

«Полицијски службеници ће стога одлучно, професионално и законито деловати у циљу спречавања покушаја чињења или вршења било каквог деликта. Службеници полиције ће, у комуникацији са надлежним тужилаштвима и судовима за прекршаје, благовремено деловати како би свако лице које евентуално буде изазвало инциденте или на било који начин буде кршило закон у време пре, током трајања и након избора, било ефикасно процесуирано за учињени деликт», истакао је Стојановић.

 

Нагласио је да је на колегијуму, којем су присуствовали начелници центара и одељења безбедности, руководиоци регионалних центара граничне полиције и команданти САЈ-а и ПЈП, сачињен план за одржавање стабилног амбијента за несметано одвијање избора.

 

 

РТС

Тагови: