Информације од локалног становништва и оружаних снага Новорусије специјално за Новински фронт. (Информације се ажурирају а време је московско-сат времена испред средњеевропског)

 

днр лнр

19:17

 

Према саопштењу Министарства одбране ДНР украјинске снаге су за протекла 24 сата 398 пута напале територију ДНР, од тога 336 пута тешким наоружањем забрањеним споразумом из Минска. Нападали су насеља Безименое, Октобарски, Саханка и Лењинское на југу ДНР, Јасиновату, Горловку, Докучаевск као и Александровку, Трудовски, Спартак и Старомихајловку у околини Доњецка. Током напада на Лењинское погинуо је један војник ДНР а нацисти из батаљона «Азов» имали су 5 погинулих и 10 рањених војника.Војска ДНР успела је да заустави напад.

 

13:13

 

Народна милиција ЛНР саопштила је да су украјинске снаге током претходног дана 2 пута напале позиције НМ у подручју насеља Марјевка и града Стаханов. Губитака није било.

 

Украјински нацисти су током претходне ноћи отварали ватру на насеље Старомихајловка западно од Доњецка. Информације о евентуалним губицима у овом моменту нису познате.

 

Јутрос око 08:00 украјински нацисти су започели артиљеријски напад и на насеља Лењинское и Саханка на југу ДНР. Администрација Новоазовска саопштила је да је непријатељ претрпео губитке. Погинуло је 5 а рањено 10 украјинских војника.

Тагови: ; ;