Према 50% пребројаних гласова опозиција има 42 мандата, изјавио је  синоћ на прес-конференцији подпредседник Нове српске демократије и функционер ДФ-а Емило Лабудовић.

2016-10-14t203330z_1278722584_s1beugzhxaaa_rtrmadp_3_montenegro-election

Он је нагласио да су  резултати које саопштавају „Вести“, они који су направљени на основу узорка, док ДФ саопштава резултате према пребројаним гласовима. Узорак може да варира, стога је поузданије оно што ДФ саопштава.

 

Према резултатима које је саопштио Демократски фронт: ДСП има 39 мандата, ДФ  – 21, Велика коалиција Кључ – 10, Демократе – 8, СДП – 3, Бошњачка странка – 3, Збирна изборна листа албанских партија – 1, ХГИ – 1.

 

Лабудовић је изразио  упутио протест  Управи полиције и Министарству унутрашњих послова због понашања према активистима ДФ-а.

 

Лабудовић је изјавио да очекује да у Црној Гори дође до промене власти.Такође је активистима свог изборног штаба поручио да буду опрезни.

 

„Чуварима кутија у име ДФ-а поручујемо да издрже до краја, са ДПС по опробаним методама не отме победу опозиције. Грађани, стиже слобода и ја вам је честитам“, казао је Лабудовић.

 

Коментаришући хапшење групе осумњичене за напад на институције, Лабудовић је рекао да је то смешно.

 

„Зар је могуће да тако добро организована група утрчава право у руке полиције. Чудно да о томе не зна ни министар полиције, ни премијер Србије“, рекао је.

 

Лабудовић сматра да је то средство застрашивања.

 

„Ми ћемо победу славити кад она буде извесна“, рекао је Лабудовић, наводећи да ће то бити на примерен начин.

Извор Вести нет

Тагови: ; ; ;