Око 01:00 грађанима су се обратили челници Демократског фронта.

 

 

Андрија Мандић саопштио је да Демократски фронт верује само резултатима које добије од својих посматрача који се налазе поред кутија а не резултатима које саопштавају невладине организације. Он је додао да посао пребројавања гласова још увек није довршен али да се на основу 90% обрађеног материјала може рећи да опозиција има већину — 41 мандат.

 

«Избори нису били фер ни демократски и одржани су у атмосфери манипулације људима и полицијских акција. На тај начин ДПС је покушао да утиче на мишљење људи и представи опозицију као опасну»- рекао је Мандић додајући да ће се ДФ срести са лидерима свих опозиционих партија и да ће главна тема избора бити прелазна влада која ће омогућити нове фер и поштене изборе, прве у историји Црне Горе.

 

Он је додао да ће формирање власти зависити првенствено од странака националних мањина.

 

Један од лидера ДФ-а Небојша Медојевић рекао је да опозиција има већину и да је тешко замислити да би било ко из опозиције прихватио позиц ДПС-а. Он је позвао и представнике мањинских партија на дијалог о фер и поштеним изборима.

 

Милан Кнежевић је рекао да опозиција има већину и да је одлука на партијама националних мањина да ли ће подржати власт или опозицију.

 

 

Тагови: ;