Мило Ђукановић, се генерално гледано по први пут среће са озбиљном конкуренцијом за сво време своје владавине и подршке Запада, саопштио је News Front-у извор из опозиционе партије.

 

safe_image-1

 

«Демократски фронт је одржао сјајну кампању. Сад у земљи почињу тешки политички преговори ДФ-а и коалиције Кључ коју уједињују разне политичке снаге. Ујединивши се против режима Мила Ђукановића пред изборе сматрамо да ћемо сачувати савез иако о многим аспектима унутрашње и спољне политике тек треба да се преговара. У игру ће се несумњиво укључити ЕУ и САД. Они имају велики потенцијал за манипулацију свим учесницима политичког процеса»- рекао је експерт.

 

«Режим Мила Ђукановића је као и до сада украо опозицији 10% до 15% мандата. Крађа је очигледна, али то су омиљени методи које режиму сугеришу америчке газде: коришћење државних ресурса, увоз бирача из дијаспоре, манипулација на бирачким местима у албанским и муслиманским срединама, и директном куповином бирача. Шема на овим изворима била је једноставна: фалсификовање процеса гласања, лажне изјаве припремљене од мало познатих НВО, и ужурбане изјаве како Мило побеђује. Он има отворену подршку на Западу, а регуларност избора потврдиће и западни посматрачи»- додао је он.

 

«Покрадени су првенствено Кључ, и Демократе Алексе Бечића. То је учињено намерно са циљем да би се онемогућило стварање коалиције која ће у будућем парламенту гласати против уласка у НАТО. Оваква ситуација доводи до нове рунде нестабилности и социјалних немира»- наводи на крају овај експерт.

Тагови: