Министарство одбране Србије донело је одлуку да у сиријски град Алеп пошаље хуманитарну помоћ у којој ће бити по 10 тона јестивог уља, шећера и брашна, пише «Политика”.

rusija-i-un-saglasne-dostaviti-humanitarnu-pomoc-u-alepo

У пакету помоћи који су припремили Министарство одбране и Војска Србије налазе се и одећа, обућа, електроагрегати, лекови и потрошни медицински материјал, наводиПолитика.

 

Помоћ ће, како је планирано, преузети руски транспортни авиони, и то са аеродрома „Константин Велики” у Нишу одакле ће је транспортовати за Сирију, пише лист.

 

Руска страна је, како Политика сазнаје у Министарству одбране, отпочела припрему за ову хуманитарну акцију и затражила дозволу за прелет своја два ваздухоплова, а још није утврђен тачан датум када ће руски авиони слетети у Ниш.

 

Хуманитарну операцију, коју је Русија организовала за становнике Алепа, како је рекао заменик министра одбране Русије Анатолиј Антонов, подржале су Белорусија и Јерменија које су већ упутиле огромну помоћ Сиријцима, док ће то тек учинити Србија, Кина, Азербејџан, Индија и Казахстан, пише Политика.

Извор РТС

Тагови: ; ; ;