Емотивна реакција Донбаса на Моторолину смрт је логична, а провокације не доприносе примени споразума из Минска, изјавио је портпарол Председника РФ Дмитриј Песков.

 

1c

 

На питање да ли је могуће да је оваква једна провокација изазвана учешћем руског Председника Владимира Путина у разговорима Нормандијског формата, Песков је рекао да се не може тврдити тако нешто, преносе РИА Новости.

 

МОТОРОЛА: ПРВИ СНИМЦИ СА МЕСТА ПОГИБИЈЕ

 

«Иако је истина да је ситуација на линији разграничења лоша, провокације се настављају. То је сасвим разумљива емотивна реакција представника Донбаса на Моторолину смрт и, наравно, није добра за примену споразума из Минска», рекао је Песков.

 

«Постоји јавно мњење које је веома осетљиво на одређене догађаје и на улогу појединих људи. Ово није званичан став. То својство потпуно слободног плуралистичког друштва кога нешто импресиониран, а нешто не. У овом случају, солидарност Руса са представницима Донбаса који су претрпели такву провокацију је, наравно, потпуно разумљива», рекао је Песков, коментаришући могућност одликовања Мотороле на државном нивоу.

 

«То је потпуно независна ствар која није формалног карактера», додао је он.

 

У ДНР је објављена тродневна жалост поводом смрти вољеног командира милиције.

 

Ката

Тагови: ; ;