Председник Покрета за промјене Небојша Медојевић казао је да Демократски фронт не би имао ништа против да се формира мањинска влада и да премијер буде из Бошњачке странке.

 

nebojsa-medojevic-603

 

Он је рекао да је Председништво ДФ-а понудило странкама мањина и осталим опозиционим партијама да формирају мањинску владу без Демократске партије социјалиста и Демократског фронта.

 

„Ми бисмо ту владу подржавали својим гласовима у парламенту, али не би у њој партиципирали. Та влада би имала задатак да припреми нове фер и демократске изборе након одређеног временског периода“, казао је Медојевић листу „Побједа“, преноси ИН4С.

 

Он је додао додао да је овим ставом Председништва ДФ-а „потврђена принципијелна политика“ и да је „најважнија национална ствар“ да ДПС пође у опозицију имајући у виду дешавања 16. октобра, која су пратила злоупотребе и „изазивање државног удара“.

 

„И даље смо на позицији да не признајемо резултате, јер су избори били нерегуларни, али да због интереса Црне Горе, који су важнији од партијског интереса, спремни смо да подржимо мањинску владу у којој не би било ДПС-а, али ни Фронта. То је наша понуда, као најјаче опозиционе групације“, прецизирао је Медојевић, додајући да не би имао ништа против да мандатар буде председник Бошњачке странке Рафет Хусовић.

Тагови: ; ; ;