Ако не буде осуде напада белгијског ваздухопловства на Алеп, Москва више неће имати било какве сумње да је Запад заинтересован за очување Ан-Нусре.

 

Spokeswoman of the Russian Foreign Ministry Maria Zakharova gestures as she attends a news briefing in Moscow, Russia, October 6, 2015. Russia strongly rebuffed U.S. criticism of its air strikes in Syria on Tuesday, reminding Washington how it had supported the United States in the aftermath of the 9/11 attacks on New York in 2001. REUTERS/Maxim Shemetov - RTS38RB

Москва чека осуду коалиције на челу са САД због акције белгијског ваздухопловства у Алепу иначе ће, све што се дешава, посматрати као покушај да се у Сирији заштите бандити.

 

«Ово се односи на ударе коалиције, посебно белгијског ваздухопловства, на цивилну инфраструктуру у Алепу, након којих увек остаје пуно мртвих и рањених цивила. Чекамо адекватан одговор коалиције, посебно Белгије, и међународних институција које су до сада толико биле забринуте због напада руске авијације на Алеп», рекла је званични представник руског Министарства спољних послова Марија Захарова.

 

«Уколико не буде директне осуде акција коалиције, а посебно белгијске авијације, нећемо имати другог избора већ да на ово што се дешава гледамо као на покушај да се спасу оружане терористичке групе у Сирији», додала је она.

 

Ката

Тагови: ; ; ;