Саветник премијера Србије за регионалну сарадњу Владимир Божовић изјавио је данас да је Република Српска највећа победа српског народа након Првог светског рата и да Српска и Срби унутар БиХ траже само онолико права колико им припада и да за то имају подршку Београда.

 

vladimir-bozovic

 

«Република Српска мора бити сачувана. Мора бити мудро вођен њен даљи развој, напредак у оквиру БиХ и Дејтонског мировног споразума. Било какво непоштовање Срба и Републике Српске није добро. Србија ће се томе супротставити на начин како је предвиђено Дејтонским мировним споразумом, чији је Србија гарант», рекао је Божовић.

 

Он је истакао да Срби у БиХ траже само онолико права колико им припада.

 

«Срби у БиХ траже само онолико права колико им припада, ни мање ни више. Србија ће их у томе подржати», поручио је Божовић.

 

Он је истакао да је сарадња са БиХ и развијање најбољих могућих односа и са Сарајевом и са Бањалуком кроз Споразум о специјалним паралелним везама један од спољнополитичких приоритета Београда.

 

Божовић је рекао да мора постојати национални и државни консензус како учинити да Срби сачувају свој национални, културни и духовни идентитет, ма где се налазили.

 

Према његовим речима, значајну улогу у процесу очувања националног идентитета и одбране права српског народа могу имати медији, како би избегли замку да и у новом времену буду проглашени за неке агресоре, узурпаторе, за «оне који траже више права него што им припада», као што је то био случај у време распада Југославије и на Космету.

 

 

СРНА

Тагови: ; ;