Информације од локалног становништва и оружаних снага Новорусије специјално за Новински фронт. (Информације се ажурирају а време је московско-сат времена испред средњеевропског)

 

днр лнр

19:33

 

Данас око 12:00 украјинске снаге су из тешког наоружања напали насеље Безименое на југу ДНР, Горловку као и индустријску зону Јасиновате.

 

Према саопштењу Министарства одбране ДНР украјинске снаге су за протекла 24 сата 481 пут напале територију ДНР. Нападали су Зајцево, Спартак, Старомихајловку, Александровку, Трудовски рејон Доњецка, Јасиновату, Докучаевск и насеље Сигналное, као и насеља Саханка, Лењинское и Октобар на југу ДНР.

 

Министарство одбране саопштава да украјинска војска наставља да попуњава своје редове плаћеницима из других држава. Тако је претходног дана на аеродром у окупираном граду Краматорск доведена јединица од 80 плаћеника из Француске и Италије.

 

13:23

 

Народна милиција ЛНР саопштила је да су украјинске снаге током претходног дана три пута напале позиције Народне милиције у подручју споменика Кнезу Игору недалеко од Станице Луганске. Губитака није било.

 

Синоћ од 19:00 до 01:30 украјинске снаге су нападале насеље Октобар Новоазовског рејона, Јасиновату, Спартак, Александровку, Петровски и Трудовски рејон Доњецка, Старомихајловку и Докучаевск.У Докучаевску је оштећено 6 стамбених објеката.

Тагови: ; ;