Курсеви арапског језика у деловима Сарајева у којима је највидљивији прилив новца, послова и туриста из арапских земаља су процветали, пише Балкан Инсајд.

 

arapi-sarajevo

 

Џамија Краља Фахда у Сарајеву и културни центар који делује у њеном склопу, а финансира се из арапских фондова, примио је стотине људи из Сарајева који ту уче арапски језик и чији је циљ да раде за велике арапске инвеститоре.

 

Према наводима надлежних из тог центра, интересовање за арапски језик у БиХ је све веће, јер су у порасту и арапске инвестиције.

 

Број туриста из заливских земаља, као и број оних који купују земљишта, некретнине и отварају пословне објекте у Сарајеву ове је године рекордно висок. Приметно је и повећање броја ноћења туриста из Кувајта и Саудијске Арабије, из године у годину.

 

Претпоставља се да ће ове бројке бити и веће, јер је у Трнову почела изградња туристичког града, што ће омогућити нова запошљавања и подстаћи туристички талас из Кувајта и Саудијске Арабије, пише Балкан Инсајд.

 

Упркос напорима Фахдовог центра, званичне школске институције настоје да привуку ученике и студенате за учење арапског језика невезано за религијско определење.

 

Арапски језик је тежак за учење, кажу познаваоци, и додају да је потребно две године интензивног учења како би се савладале његове основе.

 

 

КЛИКС

Тагови: ; ;