Уласком у Европску унију, улазимо у посебну царинску заједницу, чиме престаје да важи за Србију драгоцени бесцарински споразум, не само са Русијом, већ и Белорусијом, Кахзастаном и Јерменијом које чине царинску унију, изјавио је Јован Палалић, народни посланик Српске народне партије.

 

aanndekp

 

Палалић је коментаришући за лист Франкфуртске вести изјаву шефице ЕУ дипломатије Федерике Могерини да Србија мора да се усклади са спољном политиком Брисела који је увео санкције Русији и реакцију амбасадора Русије у Србији, Александра Чепурина да то значи да ће српским уласком у ЕУ престати да важи српско-руски Споразум о слободној трговини, истакао да Чепурин износи чињеницу, а Могерини излази са уценом.

 

«Од почетка је било јасно да ће ЕУ повезати питање Косова са ЕУ интеграцијама и да ће наћи начин да то буде правно обавезујућа форма, каква је урађена поглављем 35, па ЕУ, ако не буде задовољна дијалогом Београда и Приштине, може да блокира отварање нових поглавља и интеграције Србије. Очекујем и јачање европског притиска и у усклађивању спољне политике са поглављем 31. » навео је Палалић.

 

 

Он је закључио да Србија нема обавезу да то и уради, и верује државном врху да неће срљати у политику супротну националним интересима.

 

 

 

Посланик СНП у скупштини Србије Јован Палалић

 

Извор: Српска Народна Партија

 

 

Тагови: ; ;