Тешко стање у сиријском граду Алепу је настало као резултат тога што САД нису испуниле своје обавезе из руско-америчког споразума од 9 септембра. Американци нису били у стању да натерају опозицију да се повуче са пута Кастело, изјавила је портпаролка Министарства спољних послова Марија Захарова.

 

88871_vest_rusija-vesti-vostok

 

«Желела бих да нагласим да се тешка ситуација тамо (на истоку Алепа) развила због америчког неиспуњавања обавеза преузетих споразумом између РФ и САД од 9 септембра о војној подршци у Сирији», рекла је Захарова, а преносе РИА Новости.

 

«Амерички страна није била у стању да натера оружане опозиционе снаге да се повуку са положаја на путу Кастело. То би, наравно, отворило хуманитарни коридор за цивиле које су заробили терористи», рекла је Захарова.

 

«Ништа није урађено да се лидери такозване умерене опозиције ограде од терориста ИГ и Џебхат-ан-Нусра», рекла је она, додајући да се чини да нико, сем Русије, УН и малог броја држава, не жели да се бави хуманитарном ситуацијом у сиријској Алепу».

 

„ИЉУШИН“ СЛЕТЕО У НИШ ПО ХУМАНИТАРНУ ПОМОЋ

 

Према њеним речима, деградација хуманитарне ситуације у Сирији је настала углавном због једностраних санкција Запада против Дамаска.

 

Ката

Тагови: ; ; ;