Начелник Сребренице у техничком мандату Ћамил Дураковић поручио је да је још начелник те општине јер, како каже, «изборни процес није окончан».

Ћамил Дураковић је у кратком обраћању медијима јуче изјавио да га је део медија БиХ «делегитимисао».

 

camil_durakovic дураковић

 

«Понављам да сам ја још начелник Сребренице док се изборни процес не оконча. Ја сам се на прошлим изборима кандидовао као независни кандидат за начелника Сребренице, уз подршку пробосанских странака», рекао је Дураковић у обраћању које је пренео Н1.

 

 

Дураковић, губитник на протеклим локалним изборима од српског кандидата Младена Грујичића, предао је захтев ЦИК-у БиХ за поновно бројање гласова у тој општини.

 

Не мири се са поразом на локалним изборима у Сребреници и у друштву адвоката Недима Адемовића предао је захтев Централној изборној комисији Босне и Херцеговине за поновно бројање гласова у Сребреници.

 

Дураковић је предао захтев за поновно бројање гласова на свим редовним бирачким местима у Сребреници, као и гласове пристигле путем поште.

 

Председник Главног одбора СДА Халид Гењац рекао је раније данас да ће ЦИК-у упутити захтев за поновно бројање гласова у Сребреници.

 

Иначе, данас истиче рок за подношење жалби и захтева за поновно бројање гласова с локалних избора који су одржани 2. октобра, пренео је сарајевски портал Кликс.ба.

 

 

 

РТС

 

Тагови: ; ; ;