Било би јако важно остварити пуну сарадњу са надлежним институцијама Србије у случају осумњичених за тероризам, каже премијер Мило Ђукановић.

djukanovic-sastanak

Премијер Црне Горе сматра да би са досадашњим сазнањима о хапшењу држављана Србије због сумње да су планирали терористичке акте било веома важно упознати надлежне органе Србије, преносе подгоричке Вијести.

 

«Црногорске институције треба да остваре пуну сарадњу са надлежним институцијама Србије како би се заокружила слика и ставила тачка на неуспешну криминалну и терористичку активност усмерену према Црној Гори», оцењено је на састанку премијера Мила Ђукановића са представницима безбедносних служби.

 

Ђукановић се данас састао са директорима Агенције за националну безбедност и Управе полиције, Дејаном Перуничићем и Славком Стојановићем.

 

Премијер је након састанка рекао да је током разговора добио информације које су га учврстиле у уверењу да је активност једне групе људи који су покушали да организују «криминалну групу и спроведу одређене терористичке акте на простору Црне Горе», била акција која је «опасно претила држави, њеној националној безбедности и сигурности њених грађана.»

 

У Ђукановићевој изјави објављеној на сајту Владе наводи се да су се током разговора сагласили да би са досадашњим сазнањима било веома важно упознати надлежне државне органе Србије.

 

«Не због било чега другог, немамо заиста било какву информацију о томе да је држава Србија имала сазнања о томе што се припрема према Црној Гори, већ просто због недвосмисленог сазнања да је део припремних активности за оно што се планирало у Црној Гори обављен на територији Србије, дакле злоупотребом територије те државе», објаснио је Ђукановић.

 

Према његовим речима, на састанку је оцењено да би било јако важно остварити пуну сарадњу са надлежним институцијама Србије, «како бисмо заокружили слику и финално ставили тачку на ову неуспешну криминалну и терористичку активност усмерену према Црној Гори».

 

«Мислимо да би то било важно не само због расветљавања овог конкретног догађаја већ и због јасне поруке криминалу и потенцијалним терористичким групама да су наше државе из дана у дан све снажније, да све успешније сарађују и да су у стању да обезбеде и нови квалитет стабилности у нашем региону у целини», рекао је Ђукановић.

 

РТС

 

Тагови: ;