Чудотворна икона Пресвете Богородице Тројеручице биће свечано дочекана сутра у Бањалуци у Придворном храму Свете Тројице, потврђено је Срни у управи парохије бањалучке.

 

banjaluka

 

Свечани дочек чудотворне иконе која долази из манастира Хиландар на Светој Гори планиран је за 17.00 часова, а након читања акатиста Пресветој Богородици верници ће моћи да приступе целивању и миросању.

 

Чудотворна икона остаће у Храму Свете Тројице до вечерње службе у суботу, 29. октобра, а сваки дан од 8.00 до 18.00 часова читаће се акатист Пресветој Богородици и верницима ће бити омогућено да се поклоне и целивају икону.

 

Икона ће у недељу, 30. октобра, бити изложена у манастиру Осовица код Српца, који је саграђен на темељима средњовековног манастира, где ће бити служена Света архијерејска литургија, читање акатиста и освештан манастирски конак.

 

Чудотворна икона Пресвете Богородице Тројеручице била је у власништву Светог Јована Дамаскина, којем је, по наређењу калифа из Дамаска, била одсечена рука, а када се Свети Јован молио пред иконом, спајајући одсечену руку са телом, она му је зарасла.

 

Рука која је представљена на икони је зарасла Јованова рука.

 

Чудотворну икону је у манастир Хиландар донио Свети Сава

 

СРНА

Тагови: ; ; ;