Информације од локалног становништва и оружаних снага Новорусије специјално за Новински фронт. (Информације се ажурирају а време је московско-сат времена испред средњеевропског)

 

днр лнр

19:37

 

Према саопштењу Министарства одбране ДНР украјинске снаге су за протекла 24 сата 261 пут напале територију ДНР, од тога 74 пута тешким наоружањем забрањеним споразумом из Минска. Нападали су Жељезну Балку и Зајцево у околини Горловке, Јасиновату са насељима Михајловка и Васиљевка, Спартак, Жабичево, Петровски и Трудовски рејон Доњецка, као и насеља Саханка и Коминтерново на југу ДНР. У Трудовском рејону оштећено је 9 стамбених објеката а погинуо је један војник ДНР.

13:23

 

Народна милиција ЛНР саопштила је да су украјинске снаге током претходног дана 3 пута напале позиције Народне милиције у подручју насеља Калиново. Губитака није било.

 

Украјински нацисти су током претходне ноћи нападали околину Доњецка, Горловке, као и град Јасиновату, У околини Доњецка су нападали Трудовски рејон где је изгорела једна кућа, у околини Горловке су нападали Зајцево.

Тагови: ; ;