У првој фази већи део посла новог помоћника генералног секретара биће усмерен на побољшање размене обавештајних података о повећању руске војне моћи

nato- нато

 

Јенс Столтенберг је именовао Арнда Фрејтага фон Лорингхофена за помоћника генералног секретара за обавештајне послове и безбедност, у чије обавезе ће улазити координација обавештајне делатности Алијансе, пише „Волстрит џурнал“.

 

У првој фази већи део посла новог помоћника генералног секретара биће усмерен на побољшање размене обавештајних података о повећању руске војне моћи, као и на елиминацији дуплирања обавештајне делатности у цивилној и војној сфери. Осим тога, он ће се бавити побољшањем размене обавештајних података у области борбе против тероризма.

 

Према речима представника службе за односе са јавношћу Алијансе Дилана Вајта, под управом новог шефа обавештајне службе ће се налазити како цивилно, тако и војно особље.

 

„Сви изазови са којима се суочавамо су у обавештајној равни. То су тероризам, хибридни рат и наше операције“, наводи лист његове речи. Арнд Фрејтаг фон Лорингхофен има велико дипломатско искуство и у овом тренутку је амбасадор Немачке у Чешкој, наводи лист.

 

 

Од 2007. до 2010. године он је био заменик шефа немачке обавештајне службе БНД.

 

 

 

Извор

Тагови: ; ; ;