Парламентарни избори ће се, према одлуци општинских изборних комисија, поновити у Улцињу, Подгорици и Никшићу, наведено је у рјешењу ОИК-а.

 

glasanje-izbori

 

Општинска изборна комисија у Улцињу поништила је касно синоћ изборе на два бирачка места и распустила њихове бирачке одборе (изб. мјесто бр. 8 „Објекат Симоновић“ у Братици и изб. место бр. 10 у Штоју). На тим бирачким местима уписано је 880 бирача, од којих је у недељу гласала половина грађана. Таква одлука донијета је на приговор Коалиције „Са једним циљем“, која је такође тражила да се пониште избори и на бирачким мјестима 7 (Улцињске Круте) и 23 (Владимирске Круте).

 

Како се наводи у решењу ОИК-а, избори на бирачком месту број 8 поништени су јер записник о раду бирачког одбора нису потписали сви чланови, док је на бирачком месту 10 од 13 захтева за гласање путем писма гласало 12 бирача а није наведено зашто један није гласао.

 

 

Такође ДИК је јуче донијела одлуку да понови изборе на два бирачка места у Никшићу и у Подгорици. Гласање ће бити поновљено на бирачком месту број 74 Основна школа „Октоих у Подгорици и на бирачком месту број 108 просторије Риболовног друштва у Никшићу.

 

Раније јуче је на вајбер чету Центра за демократску транзицију објављено да поништавање гласања на бирачким мјестима у Никшићу и Подгорици може да промени један мандат за који би се бориле четири листе. Углавном за један опозициони мандат (сада опозициони према прелиминарним резултатима ДИК-а) бориће се три опозиционе и једна партија власти. Могуће комбинације тог наступа су различите, саопштено је из ЦДТ-а.

 

Опозиционе партије неће признати ни резултате поновљених избора на појединим бирачким мјестима, нити ће учествовати на њима, договорили су представници Демократског фронта, Демократа, “Кључа” и СДП-а.

 

Извор: ИН4С

Тагови: ; ; ;