Рушење Ми-8 се  догодио у вечерњим сатима 21. октобра у Амало-Ненецкој Аутономној  Области (ИаНАО). Према прелиминарним подацима, 19 људи је погинуло приликом пада хеликоптера ,док је троје пребачено у болницу

4358235

Према извештајима, у хеликоптеру авио-компаније „ Скол“ је било 19 путника и три члана посаде, што је максимално оптерећење Ми-8. Хеликоптер је  превозио раднике нафтне компаније од Сузумског у Краснојарск региону  до места  Уренгои у региону Јамала.

До рушења хеликоптера је дошло приликом покушаја принудног слетања. Прву поруку о несрећи служба за спасавање Урала је добила око 18:00 али су  спасиоци успели да стигну на место пада тек у 02:20, одмах започевши операцију спасавања преживелих .

 

 «Место рушења хеликоптера се налази у непроходној тундри тако да су спасиоци били принуђени да до њега стигну коритом река и потока,» преноси Тасс изјаве спасилачког тима

 

Због временских услова,у првим часовима на место несреће нису могли прићи из ваздуха. Спасилачки авион, који је одмах кренуо на место несреће из Уренгоија, је био принуђен да се због временских услова(густа магла) врати. Касније су  хеликоптери  спасилачке службе Урала успели да дођу до места пада.

 

У операцији трагања и спашавања учествовало је више од 140 људи и више од 20 комада технике.

 

«Извлачење тела погинулих путника и чланова посаде, морало је да се обави уз помоћ специјалне опреме због деформисаности трупа хеликоптера,» наведено је у прес служби спасилачког тима.

 

 

Тагови: ; ; ;