Премијер Србије Александар Вучић изјавио је данас да инсистира да Србија заједно са Републиком Српском увек обележава важне историјске датуме.

 

vucic-o-rs

 

Вучић је изразио задовољство што је током недавне посете Нишу у спомен-соби у тамошњој касарни могао да види да неко води рачуна о Србима који су погинули у НАТО агресији, што су њихова имена ту, што нису заборављена, иако се, како је рекао, све то ради стидљиво.

 

«Јер, неко нас је као мотком утукао у главу да не смемо да говоримо ни ко смо, ни шта смо, јер, кад год бисмо то изговорили били бисмо омаловажавани и исмејани», рекао је Вучић за Тањуг.

 

Према његовим речима, тај притисак постоји већ 25 година и «неважно је да ли смо изгубили за преговарачким столом или смо изгубили рат», јер је резултат исти.

 

«А, то је да смо поражени. И зато, као поражена земља, трудом, радом и огромном енергијом морамо да `се вратимо`, да идемо хитрим и умереним корацима напред. Ако будемо били свесни тога, мало ко може да нас заустави, и Србија има будућност, и то добру будућност», нагласио је Вучић.

 

 

СРНА

Тагови: ;