Бошњачка странка нема нигде записано да увек мора бити у коалицији са Демократском партијом социјалиста и у избору постизборног коалиционог партнера руководиће се интересима Бошњака и државе Црне Горе, саопштио је за „Дан“ Ервин Ибрахимовић, носилац листе БС-а на парламентарним изборима, уочи данашњег састанка руководстава мањинских странака.

 

bosnjacka-stranka

 

На том састанку, који ће, према сазнањима „Дана, бити одржан у Подгорици у поподневним сатима, мањинске партије би требало да договоре заједничку платформу за разговоре са потенцијалним партнерима за формирање власти.

 

„Надам се да ћемо на састанку мањинских странака наћи добро решење, пре свега за наше три странке, али и за читаву Црну Гору. Не бих да прејудицирам да ли ћемо постизборну сарадњу остварити са садашњом влашћу или са опозицијом, док год не седнемо и не размотримо шта је најбоље првенствено за наше народе, али и за државу Црну Гору. Што се тиче Бошњачке странке, ми нигдје немамо записано да морамо увек да будемо у коалицији са Демократском партијом социјалиста“, нагласио је Ибрахимовић.

 

Каже да ће се овога пута БС при доношењу одлуке о избору потенцијалних коалиционих партнера руководити искључиво интересима грађана које представљају.

 

У програму БС-а су европске и евроатлантске интеграције. То је наш народ препознао и дао нам поверење да наставимо са остваривањем програмских циљева закључио је Ибрахимовић, уз напомену да ће у сваком случају коначну одлуку донети страначки органи БС-а.

 

Опозиционе партије недавно су упутиле јавну понуду мањинским странкама за формирање владе без ДПС-а. Из опозиције су поручили да су спремни да мањинским странкама припадне место премијера. Како су навели, немају ништа против да та позиција припадне управо лидеру БС-а Рафету Хусовићу.

 

 

ин4с

Тагови: ; ;